News & Events

05.01.2017 TED Üniversitesi’nde Takım Bazlı Öğrenme Teknikleri Sunumu

TED Üniversitesi Öğretme-Öğrenme Merkezi’nin daveti ile, Stratejik Yönetim dersinde uyguladığım Takım Bazlı Öğrenme metodunu anlattım. Dersimin amacı, öğrencilere stratejik yönetim yetkinliğini kazandırmak. Stratejik yönetime bir yetkinlik olarak yaklaşıldığında, öğretimde geleneksel ders anlatma tekniklerinin ötesine geçmek, öğrencilere bolca uygulama şansı vermek gerekiyor. Öğrencilerin uygulamaları takım halinde yapmaları, bir otorite figürü olmadan konuları rahatça tartışabilmelerini ve bu süreçte birbirlerinden öğrenmelerini sağlıyor.

Sunuma bu linkten ulaşabilirsiniz.

bahar_konferansKoç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Bahar Konferansı – Mayıs 2016

Birgul Arslan, Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nda “Kurumsal Yönetim Derecelendirmeleri ve Şirket Değeribaşlıklı konuşmasını sundu. Konuşmada, kurumsal yönetim derecelendirmelerinin şirket değerlemeleri üzerine etkisini araştıran çalışmanın sonuçlarını paylaştı.